03323511700 destek@safasaglik.com Randevu Al

Sigara Bırakma

SİGARA BIRAKMA


Sizce neden sigara içmeye devam etmelisiniz?...          

Ya da neden sigaradan kurtulmalısınız?....    

Lütfen bu yazımızı okumadan önce bu her iki sorunun da cevaplarını biraz düşünebilir misiniz?
Marka ismi vermek istemediğim bir sigara markasının hikayesini paylaşmak istiyorum sizinle. Bu markanın ismine dilerseniz X diyelim. Hitap etmesi kolay olur.  1940’lı yıllarda üretime başlayan X markası bir süre sonra satışları çok ciddi bir şekilde düşmektedir. Bu düşüşün nedenlerinden birisi ise, X markasını tüketen kişilerin ani ölümlerinin meydana gelmesidir. Hal böyle olunca şirket yöneticileri bir araya gelerek satışları nasıl tekrar arttırabilmenin yollarına bakmışladır. Sigaranın içerisinde ki maddeleri biraz daha seyrelttikten sonra tekrar piyasaya sürmüşler. Peki sizce başarılı olmuşlar mıdır? Bu X markası hala 21. Yüzyılda da kendini göstermeye devam etmektedir. Sonuç demek ki başarılı. 

Sigara markaları değişebilir, fakat sigaranın içinde hep sabit kalan bir madde vardır. Oda NİKOTİN’dir. Peki bu nikotin nedir? Nikotin, normalde böcek sanayisinde kullanılan renksiz ve yağlı bir kimyasaldır. Sigara kullanımın günlerce hatta yıllarca devam etmesinin asıl sebebi nikotindir. Yani kişi nikotin yoksunluğundan kurtulmak için sigara içmeye devam etmektedir. Bu nikotin maddesi yüzünden de 4.000 adet kanserojen maddeye maruz kalır.  Sigaranın içinde ki bu kanserojen maddeler elbette ki sizin sağlığını bozmak için değil, nikotin gibi ağır bir maddeyi vücudunuza alabilmeyi kolaylaştırmak içindir. Safa sağlık merkezimiz de kişilerin sigaradan kolayca kurtulabilmeleri için, nikotinin vücutlarından kolayca uzaklaşabilmesine destek oluyoruz.
Tütün, insana hızlı bir şekilde bağımlılık yapan bir maddedir. Tek bir nefes çekim dahi sizin sigara bağımlısı olmanız için bir tohum atmak demektir. Ve artık midenizde beslemek zorunda olduğunuz bir nikotin böceği yer alır. Sigara, kişi de eroinden çok daha hızlı bir şekilde etki etmektedir. EROİN,KOKAİN ve NİKOTİN. Nikotin bu ailenin en küçük kardeşi ve en sinsi olanıdır.  Sigaradan yirmi nefes çekerseniz, sadece bir sigarayla uyuşturucudan yirmi doz almış olursunuz. Nikotin bağımlılığının diğer maddelerden daha yaygın olmasının nedeni ise, fiyat ve yasal açılardan ulaşılabilirliğinin kolay olmasıdır.

İnsanlar sigaranın bir alışkanlık olduğunu düşünürler. Evet bir alışkanlık tarafı vardır. Ama en önemli yanı ise bağımlılıktır. Sigara kullanımı bir bağımlılıktır. Kişinin herhangi bir destek almadan kendi kendine sigara bırakmasında ki başarı oranı %1,6 ‘dır. Bu oran ise çok düşük bir rakamdır. Yapılan bu çalışma bize aynı zamanda bu işin alışkanlıktan ziyade bir bağımlılık olduğunu da göstermektedir. Her şeyden önce sigara kullananlar içinde bulunduğu durumu kabullenip farkında olmalıdırlar. Günde sadece 1 çubuk sigara içmekte bağımlılıktır. Günde 100 çubuk sigara içmekte bağımlılıktır.

İnsanlar neden sigarayı bırakmaktan vazgeçerler? Veya neden bırakmak istemezler?

Sigarayı bırakınca kilo almaktan mı endişeleniyorsunuz? Yapılan çalışmalar maalesef bu tezinizi çürütmektedir. Sigara bırakmak değil, karbonhidrat tüketmek size kilo aldırır.
Sigara içmeyen kendinizi sevmediğiniz için mi? Sigara içmediğiniz zamanlara kendinizi gergin ve sinirli hissettiğinizi düşünebilirsiniz. Fakat sigarasızlık değil, asıl sigaranın kendisi sizin bu şekilde hissetmenize neden olur. 
Sözde size verdiği mutluluktan mahrum kalmamak için mi? Olayı birde şöyle düşünün; insan vücuduna 4.000 adet kanserojen madde alarak nasıl kendini daha mutlu ve huzurlu hissedebilir?  Birçok sigara kullanıcısı kontrolün ellerinde olduğunu ve içerken zevk aldıklarını düşünürler. Ne zaman ki, bırakmaya karar verirler işte o zaman kontrolün aslında kendilerinde değil de sigarada olduğunu fark ederler. 
Tüm bunlar beyninizin size bir oyunudur. Nikotinin tuzağından kurtulan her içici kendini daha mutlu ve güvenli hissedecektir.
Sigarayı bırakmak aslında çok kolaydır. Sadece size uygun yöntemi bulmalısınız. Merkezimin de kullandığımız yöntemin hiçbir yan etkisi yoktur. Ve siz ağrı ve acı hissetmezsiniz. Seanslara dahil edemediğimiz kişiler; kalp pili taşıyanlar, epilepsi tanısı mevcut olanlar ve hamilelerdir.

Peki gelelim yazımızın ilk başında ki sorulara, sigaradan kurtulmak için bir çok sebep bulabilirken, sigaraya devam etmek için birkaç neden veya hiçbir neden bulamadınız mı?